Android Auto

Android Auto

Wat is Android Auto?

Een simpele versie van Android, maar dan op het scherm van je auto. Het doel: eenvoudige bediening met zo min mogelijk afleiding. Dit nieuwe systeem is gekoppeld aan je Android-toestel zodat je alle apps en functies van je telefoon op de auto-versie gebruikt. Zo schakel je makkelijk tussen muziek, navigatie of een opdracht voor Google Assistent. Inkomende berichten? Die leest de spraakassistent van Android Auto aan je voor. Het antwoord? Dat spreek je in en verwerkt Android Auto tot een bericht. Zo blijven je handen aan het stuur en je ogen op de weg.
 

Zo werkt Android Auto

Je gebruikt Android Auto als een extern systeem van je telefoon op het dashboard in de auto. Dat is het scherm waar je normaal de navigatie en het mediasysteem mee bedient. Zo kun je met Android Auto de applicaties van je telefoon laten draaien op het scherm in je auto. Het beginscherm van Android Auto is het thuisscherm, ook wel homescreen. Hier staan snelkoppelingen naar de voor jou meest belangrijke apps. Dit thuisscherm pas je zelf eenvoudig aan. De andere apps? Die vind je via een snelkoppeling. Zo kun je bij al je apps op je telefoon.

Tegelijkertijd maak je voor bellen en het afspelen van media gebruik van het geluidssysteem in je auto. Inkomende en uitgaande oproepen? Die regel je met spraakbesturing.

Ook navigeren gaat via Android Auto een stuk makkelijker. Je bekijkt je afspraak in Google Agenda en Android Auto navigeert je naar de volgende bestemming. Wat later? Stuur via spraakbesturing een sms of app naar je contact. Een bericht terug? Deze laat je voorlezen door Google Assistent.
 

Android Auto configureren

  1. Start uw auto en controleer of Google Assintant is ingeschakeld.
  2. Verbind uw Android telefoon met de auto:
    • Als uw radio Android Auto via een USB-kabel ondersteunt, sluit u de Android telefoon aan op de USB-poort van uw auto. Zorg ervoor dat u een USB C-naar-USB-kabel gebruikt. 
    • Als uw radio Android Auto draadloos ondersteunt, verbindt dan uw Android telefoon met bluetooth van de radio en zorg dat u uw wifi aan heeft. Android Auto wordt na het koppelen met bluetooth automatisch opgestart.
 

Zo voeg je apps toe aan Android Auto

Vrijwel alle applicaties van je telefoon gebruik je ook op Android Auto. Door het nieuwe thuisscherm zijn sommige iets naar de achtergrond verdwenen, maar nog steeds beschikbaar. De meest handige apps voor onderweg? Wij zetten ze voor je op een rij:

1. Google Maps
Natuurlijk wil je zo snel mogelijk naar de plek van bestemming. De populairste auto-app voor Android Auto is Google Maps. Omdat Google Maps in verbinding is met je telefoon en het internet krijg je ook melding van eventuele files. Er wordt dan direct een andere route voorgesteld.

2. Flitsmeister
Net als Google Maps is Flitsmeister Android Auto een navigatie-app, maar dan met aanvullende informatie en waarschuwingen over flitsers, werkzaamheden en ongevallen. Deze informatie krijgt Flitsmeister van haar gebruikers. Zo draag je zelf bij aan de werking van de app.

3. Whatsapp
Autorijden is opletten. Heb je behoefte aan contact? Gebruik dan onder begeleiding van de spraakassistent Whatsapp, niet alleen voor berichten, maar ook om te bellen.

4. Spotify
Wat is er fijner dan jezelf helemaal laten gaan in een nummer? Met Spotify draai je wat je maar wilt en wanneer je maar wilt, ook op Android Auto.

5. Tune-In
Heb je liever de ‘gewone’ radio aan? Met Tune-In kies je uit ruim 800 radiozenders, inclusief alle bekende stations. Werkt ook goed in het buitenland.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Neem contact op met onze whatsapp berichten service: 06 30 19 87 17