Apple CarPlay

Apple CarPlay

CarPlay gebruiken met uw iPhone

Lees hier meer over hoe u CarPlay configureert en gebruikt.

Wat is CarPlay?

CarPlay biedt een slimmere en veiligere manier om uw iPhone in de auto te gebruiken, zodat u uw aandacht op de weg kunt houden. Wanneer u uw iPhone met CarPlay verbindt, kunt u onder andere routebeschrijvingen opvragen, telefoongesprekken voeren, berichten versturen en ontvangen en naar muziek luisteren.

Vanaf iOS 13 en hoger biedt het CarPlay-dashboard een eenvoudiger zicht op de weg. Het dashboard biedt u één plek om Kaarten, audioregelaars en Siri-suggesties bij te houden, waardoor u eenvoudig toegang hebt tot zaken als uw agenda-activiteiten. U kunt het dashboard ook gebruiken om uw HomeKit-accessoires te bedienen, zoals deuropeners.
 

CarPlay configureren

 1. Start uw auto en controleer of Siri is ingeschakeld.
 2. Verbind uw iPhone met de auto:
  • Als uw radio CarPlay via een USB-kabel ondersteunt, sluit u de iPhone aan op de USB-poort van uw auto. Zorg ervoor dat u een Lightning-naar-USB-kabel van Apple gebruikt. 
  • Als uw radio CarPlay draadloos ondersteunt, verbindt dan uw iPhone met bluetooth van de radio en zorg dat u uw wifi aan heeft. Carplay wordt na het koppelen met bluetooth automatisch opgestart.

Siri gebruiken om CarPlay te bedienen

Afhankelijk van uw auto zijn er drie manieren waarop u Siri kunt gebruiken om CarPlay te bedienen:

 • Houd de thuisknop van het CarPlay-dashboard of de CarPlay-thuisknop op het aanraakscherm ingedrukt. Stel Siri vervolgens een vraag of vraag Siri om iets te doen.


Siri geeft ook suggesties in CarPlay voor wat u mogelijk wilt gaan doen, zoals rijden naar uw volgende vergadering. Siri-suggesties en CarPlay werken naadloos samen om uw favoriete apps binnen handbereik te houden.

Als u voor HomeKit geschikte accessoires hebt, zoals een garagedeuropener, kunt u de Siri-suggesties gebruiken die op het CarPlay-dashboard verschijnen, of eenvoudig aan Siri vragen om dingen te doen, bijvoorbeeld "Open de garagedeur", wanneer u in de buurt van uw huis komt.
 

Siri berichten laten aankondigen

In iOS 15 en hoger kan Siri uw inkomende berichten in uw auto aankondigen. Als deze functie is ingeschakeld, speelt Siri een toon af, wordt de naam van de afzender aangekondigd en wordt het bericht voorgelezen. Als een bericht te lang is, kondigt Siri de naam van de afzender aan en zegt dan alleen dat diegene u een bericht heeft gestuurd. U kunt Siri vragen om het volledige bericht voor te lezen.

'Kondig berichten aan' inschakelen op uw iPhone:

 1. Open de Instellingen-app en tik op 'Berichtgeving'.
 2. Tik op 'Kondig meldingen aan'. 
 3. Tik op 'CarPlay' en schakel 'Kondig berichten aan' in. Vanaf hier kunt u ook wijzigen wanneer u wilt dat aankondigingen beginnen.
 4. Tik op 'Vorige' om te beheren welke berichten Siri voorleest. Tik op 'Berichten' en selecteer vervolgens 'Tijdgevoelige en directe meldingen' of 'Alle meldingen'.

'Kondig berichten aan' inschakelen via het beeldscherm in uw auto:

 1. Open de app Instellingen in CarPlay en selecteer 'Kondig berichten aan'.
 2. Schakel 'Kondig berichten aan' in.
 3. Selecteer 'Aankondigingsopties' om te kiezen of berichten vanaf het begin van uw rit worden uitgesproken of niet.

Uw CarPlay-apps rangschikken

Als u CarPlay gebruikt, worden de beschikbare apps op het beeldscherm in uw auto weergegeven. Apps toevoegen, verwijderen of rangschikken op uw iPhone:

 1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik op 'CarPlay'.
 2. Selecteer uw auto. Tik vervolgens op 'Pas aan'.
 3. Tik op de knop 'Voeg toe'  of de knop 'Verwijder'  om apps toe te voegen en te verwijderen. Tik op een app en versleep deze om de volgorde te wijzigen waarin de apps verschijnen.

De volgende keer dat uw iPhone verbinding maakt met CarPlay, moeten de apps in de nieuwe volgorde verschijnen op het beeldscherm. Alleen apps met ondersteuning voor CarPlay worden weergegeven op het beeldscherm.Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Neem contact op met onze whatsapp berichten service: 06 30 19 87 17